Nyhet

Cicablock Scar SPF15

Extraskyddande ärrbehandling med SPF 15 solskydd.

Skyddar gamla och nya ärr mot missfärgning i solen


 

Ärr och sol

Den vanligaste orsaken till ett missfärgat ärr är UV-strålning från sol eller solarium. Huden har ett naturligt solskydd i form av färgpigmentet melanin. Ärrvävnad saknar melanin och är därför mycket känsligare mot strålning jämfört med vanlig hud. Nya ärr är extra känsliga och bör skyddas från solen under det första året, men självklart bör även äldre ärr skyddas. UV-strålningen kan försvåra läkningen av nya ärr och kommer med största sannolikhet missfärga ärret. Ärr kan missfärgas i en ljusare eller mörkare färg. Missfärgningen kan reduceras med åren, men kan också bli permanent. Skydda alltid ditt ärr mot solen!

Cicablock skyddar gamla och nya ärr mot missfärgning som orsakas av UV-strålning. Cicablock är speciellt framtagen för att skydda ärrvävnad och har en vårdande silikonbas förstärkt med titandioxid (TiO2). Silikon rekommenderas vid ärrbehandling och är vattenresistent. Titandioxid är ett fysikaliskt solskydd och anses idag vara den säkraste solskyddande substansen.  

Solen sänder ut ljus som innehåller tre olika ultravioletta (UV) strålar; UVA, UVB och UVC.


UVA-strålning gör att huden blir brunbränd, men resulterar även i att huden åldras, blir rynkig och kan orsaka cancer. Över 90% av strålningen från solen är UVA. Solarium innehåller i princip bara UVA-strålning.


UVB-strålning penetrerar inte huden lika djupt som UVA. Det är framförallt UVB som gör huden röd. Den ger svårare brännskador än UVA och orsakar fläckar, rynkor, åldrande av huden och ökad cancerrisk.


UVC-strålning är den farligaste formen, men stoppas upp av ozonlagret.


Fördelar med Cicablock Scar® 

  • Skyddar gamla och nya ärr effektivt mot missfärgning som orsakas av UV-strålning från sol
  • Fysikaliskt solskydd reflekterar skadlig UV-strålning
  • Innehåller titandioxid som bygger mkt skyddande lager tillsammans med silikoner.
  • Kan användas på känslig hud och barn
  • Silikonbas anpassad för känslig ärrvävnad
  • Extra Vattenresistent o med SPF, passar därför utmärkt för sommarhalvåret.

Användning

Applicera Cicablock över ärret innan vistelse i sol. Börja med att massera in ett tunt lager och komplettera med flera lager till önskad mängd har uppnåtts. Använd gärna 2 mg/cm2, eftersom en mindre mängd ger ett sämre skydd. Applicera kontinuerligt för att behålla skyddet, särskilt efter bad och torkning. Kom ihåg att använda Cicablock även under molniga dagar eftersom moln släpper igenom en stor del UV-strålning som kan missfärga ärr.